15 Şubat 2010

19. Anne Bebek ve Çocuk Ürünleri Fuarı'nda, Çocuk ve Oyunları Seminerindeyiz...

19. Anne Bebek ve Çocuk Ürünleri Fuarı, 18-21 Şubat tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde düzenleniyor. Fuar programında anne ve anne adaylarını bilgilendirmek amacı ile anne-bebek sağlığı, bakımı, karşılaşılabilecek hastalıklar, sağlıklı beslenme vb. pek çok konuda seminerler de yer alıyor.
Çocuk ve ergen psikologlarımızdan Şeyma Çavuşoğlu fuar kapsamında 20 Şubat tarihinde, 17:30-19:00 saatleri arasında düzenlenecek olan " Çocuklar ve Oyunları" konulu seminere konuşmacı olarak katılıyor.

Oyun; çocukların kendilerini ifade ettiği, yeteneklerini fark ettiği, yaratıcı potansiyellerini kullanabildiği aynı zamanda zihin, dil, duygusal ve motor becerilerini geliştirebildiği önemli bir etkinliktir.
Oyun yoluyla çocuklar duygularını ve ihtiyaçlarını ifade edebilir ve birçok sorunu kendi başına çözebilme yeterliliği kazanırlar. Çocuklar oyun oynarken son derece doğal, içten ve maskesiz oldukları için yaşadıkları sıkıntıları dışarı vururlar. O nedenle bir sorun yaşadığı düşünülen çocukları sadece oyun oynarken izlemek bile sorunun kaynağı hakkında önemli bilgiler edinmemizi sağlar.

“Çocuklar ve Oyun” başlıklı seminerde, anne ve anne adaylarına yönelik olarak, oyunun çocukların hayatındaki önemi, oyun ve gelişim, bir iletişim aracı olarak oyun, yaşa göre çocuk oyunları, yaşa göre oyuncak seçimi konuları üzerinde durulacak.

Paylaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder